Waterhardheid Diemen

Waterhardheid Diemen

Stadskaart Diemen Waterhardheid
Bron: Wikipedia

Diemen, bufferzone tussen het grote Amsterdam en het ruimer verspreide Gooi. Diemen kent oude architectuur en is een uitvalsbasis van veel Amsterdammers om dichtbij de stad en toch ruimtelijker te wonen. Deze geografische zaken zijn vaak algemeen bekender dan zaken die met de waterhardheid in Diemen te maken hebben. Na het lezen van dit artikel weet je wat de waterhardheid is en wat het betekent voor de inwoners van Diemen. 

Hoe weet ik of ik hard water heb?

Ook wij begrijpen heel goed dat het verschil tussen hard en zacht water langs je heen stroomt. Maar naast de zichtbare, vaak nadelige effecten van verkalkt water, proef je het ook wanneer je ontkalkt water drinkt. Het water smaakt lichter, de koffie smaakt beter en je verbruikt minder zeep om een sopje klaar te maken. 

Een kalkvrije badkamer, geen kalkresten meer op de douchewand of kraan, en een streeploos opdrogende ruit. Is dit niet herkenbaar? Dan kun je er zeker van zijn dat je hard water door de leidingen hebt stromen en dat er verkalking optreedt.

Hoe hard is mijn water in Diemen?

Dat hangt uiteraard af van waar je woont en kan iets verschillen per wijk, gemiddeld ligt de waterhardheid in Diemen op 7,8 dH°. De waterhardheid ligt dus onder het landelijk gemiddelde, toch is er nog voldoende ruimte om de hardheid verder naar beneden te brengen.   

Wat is de ideale waterhardheid in Diemen?

Kalkaanslag verminderen in Diemen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *