Reverse Osmose

Het schoonste kraanwater, zelf getapt!

Zuivert voor 99% op:

Mineralen
Metalen
Pfas
Bacteriën & medicijn resten

Reverse Osmose

Een osmose apparaat is een waterfiltratie systeem dat gebruikmaakt van het principe van omgekeerde osmose. Dit proces verwijdert door middel van hoge druk die door een membraan geperst wordt, bijna alle (schadelijke) resterende deeltjes die in het kraanwater zitten zoals kalk, lood, ijzer, kalium, natrium, magnesium en organische vervuiling. Hierdoor ontstaat een ultra-zuiver water met een sterk oplossend vermogen.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een osmose aan te schaffen. Een van de belangrijkste redenen is dat osmosewater van hoge kwaliteit is en geen ongewenste onzuiverheden bevat. Het verwijdert niet alleen zichtbare verontreinigingen, zoals vuil en sediment, maar ook microscopische verontreinigingen, zoals bacteriën, virussen en chemische stoffen.

Osmose apparaat in uw nieuwbouw woning

Als u op zoek bent naar de beste manier om schoon, puur drinkwater in uw nieuwbouw woning te krijgen, dan zijn osmose apparaten de perfecte keuze voor u. Het verwijdert namelijk niet alleen onzuiverheden zoals zouten, mineralen, chemicaliën en bacteriën, maar verbetert ook de smaak en geur van het water.

Met een osmose systeem hoeft u zich geen zorgen meer te maken over eventuele schadelijke stoffen in uw (drink)water. Het is een veilige en betrouwbare methode om uw gezin van gezond water te voorzien. Ook fijn: omdat er geen mineralen in het water zitten, worden deze apparaten niet aangetast door kalkaanslag en gaan ze langer mee.

Bovendien kan osmosewater gebruikt worden in specifieke toepassingen, zoals het wassen van ramen en auto’s. Doordat osmosewater geen mineralen bevat, laat het geen strepen of vlekken achter, wat zorgt voor een vlekkeloos resultaat.

Nieuwbouw woning geanimeerd met bouwtekeningen en bovenaanzicht van bouwplan

Hoe werkt een osmose apparaat?

Het osmose systeem werkt door middel van een membraan dat de watermoleculen scheidt van de onzuiverheden. Het water wordt onder hoge druk door het membraan geduwd, waarbij de onzuiverheden achterblijven en het zuivere water aan de andere kant van het membraan uitkomt.

Het proces van omgekeerde osmose is gebaseerd op het feit dat watermoleculen kleiner zijn dan de meeste onzuiverheden, zouten en mineralen. Hierdoor kunnen de watermoleculen door het membraan heen, terwijl de onzuiverheden worden tegengehouden.

Voor optimale prestaties moet het osmose systeem regelmatig worden onderhouden. Dit betekent dat het membraan moet worden gereinigd en eventueel vervangen moet worden. Daarnaast moet de druk in het systeem ook goed worden afgesteld om een efficiënte werking te garanderen.

Waar kan ik deze systemen kopen?

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een osmose systeem, kunt u terecht bij Goedkope Waterontharders. Wij bieden osmose systemen van verschillende capaciteiten. Op onze website vindt u gedetailleerde informatie over elk waterfilter apparaat, maar ook over de prijzen en beschikbaarheid.

Benieuwd welk type apparaat het beste bij uw huishouden past? Dit kan afhangen van factoren zoals de kwaliteit van het water in uw regio, uw specifieke toepassingen voor het osmosewater en uw budget. U kunt gerust contact met ons opnemen bij vragen of opmerkingen!

Tafel met Koffie koppen, koffie bonen en hand die vers gezette koffie inschenkt
Reverse osmose systeem met filters en buffer vat

De voordelen van osmose

Het gebruik van dit apparaat zorgt voor een sterke reiniging en laat geen strepen of vlekken achter, zelfs niet in direct zonlicht. U hoeft nooit meer na te drogen met een doek of spons, waardoor u tijd bespaart bij het schoonmaken.

Doordat osmose water diep in de poriën van het te reinigen oppervlak dringt, kunt u een diepere glans bereiken. Dit resulteert in een professionele uitstraling en geeft uw ramen, spiegels en andere glazen oppervlakken een sprankelende en heldere afwerking.

Geen aantasting van rubbers en siliconen

Een ander voordeel van het gebruik van osmose is dat het geen schade toebrengt aan rubberen en siliconen onderdelen. Normaal kraanwater kan na verloop van tijd deze materialen aantasten, terwijl osmose water veilig en mild is voor alle oppervlakken.

Omdat osmose water vrij is van mineralen en chemicaliën, heeft u geen onderhoudsproducten meer nodig om sterk vuil te verwijderen of harde waterresten tegen te gaan. Dit bespaart niet alleen geld op de lange termijn, maar maakt ook uw schoonmaakproces een stuk eenvoudiger.

Is het zelfstandig te installeren?

Ja, veel apparaten zijn eenvoudig zelf te installeren. Ze worden geleverd met duidelijke instructies en benodigde onderdelen. Als u echter niet zeker bent van uw technische vaardigheden, is het raadzaam om een professional in te schakelen om het apparaat te installeren.

Omdat osmose water vrij is van mineralen en chemicaliën, heeft u geen onderhoudsproducten meer nodig om sterk vuil te verwijderen of harde waterresten tegen te gaan. Dit bespaart niet alleen geld op de lange termijn, maar maakt ook uw schoonmaakproces een stuk eenvoudiger.

Osmose apparaat kopen bij Goedkope Waterontharders

Het is een effectieve manier om ultra-zuiver water te verkrijgen door onzuiverheden, zouten en mineralen uit het water te verwijderen. Hoewel osmosewater niet geschikt is om te drinken, heeft het verschillende voordelen, zoals het verlengen van de levensduur van huishoudelijke apparaten en het creëren van streeploze resultaten bij het wassen van ramen en auto’s.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een osmose apparaat, bent u bij Goedkope Waterontharders aan het juiste adres!

Omdat osmose water vrij is van mineralen en chemicaliën, heeft u geen onderhoudsproducten meer nodig om sterk vuil te verwijderen of harde waterresten tegen te gaan. Dit bespaart niet alleen geld op de lange termijn, maar maakt ook uw schoonmaakproces een stuk eenvoudiger.

Pallas RO
Winkelwagen