Onthardingszout: Welk zout is geschikt voor de waterontharder?

Zout, we doen het op een eitje, strooien het in de wintertijd op onze wegen maar welk zout is geschikt voor de WTR Waterontharder?

Onthardingszout

Onthardingszout is nodig voor het spoelen van de harskorrels. Hierdoor verdwijnt het kalk met het pekelmengsel via de afvoer uit de woning. Onthardingszout komt in verschillende soorten.

De meest voorkomende vorm van onthardingszout is in zouttablet vorm. Daarnaast kan onthardingszout ook komen als blok zout of in zout kristallen. Zout kristallen zijn erg af te raden, er kan zand in het zout zitten en vaak is niet exact duidelijk wat voor type zout dit is.

Onthardingszout in tablet vorm of blok vorm komt het meest voor en is beide goed werkend. Wel is geniet de voorkeur vaak tablet zout. Dit komt door de hoeveelheid zout die in een zoutvat passen maar ook op de langere termijn zijn er voordelen. Zo blijft blokzout vaak vast zitten doordat dit uitzet en heb jij als consument hier meer werk aan dan wanneer je tablet zout koopt.

Hoe bestel ik onthardingszout?

Onthardingszout kan gemakkelijk en snel worden besteld online. Afhankelijk van de situatie is een 10kg zak, 25kg zak of een pallet zending gewenst.

Wanneer de waterontharder in de meterkast is geplaatst dan zal een groot zoutvat vaak niet geplaatst zijn. Wel is met een groot zoutvat een 25kg zak onthardingszout aan te raden om bestellen. Dit is ook het geval wanneer ruimte een minder groot probleem is en er een halve zak opgeslagen kan worden.

Ben je een echte groot water verbruiker, wil je bestellen met de straat of ben je een installateur vraag dan de prijs aan voor een pallet levering onthardingszout.

Onze Bestsellers


Bekijk onze meest populaire waterontharders voor de scherpste prijs, altijd keramisch.

Waterontharder – Ceramic High-End

Vanaf 749,-

Waterontharder – Ceramic Premium

Vanaf 649,-

Waterontharder – Ceramic High-End Cabinet

Vanaf 849,-