Waterhardheid Emmen

Emmen staat bekend als Vlinderstad, Wildlands Adventure Zoo en trots thuis van FC Emmen. Geen nieuwe zaken voor de echte Emmenaar. Hoe het gesteld is met de waterhardheid in Emmen is een minder bekend feit. Na het lezen van dit artikel weet je alles over de waterhardheid in Emmen en wat de waterhardheid betekent voor de inwoners van Emmen.

Hoe weet ik of ik hard water heb?

Ook wij begrijpen heel goed dat het verschil tussen hard en zacht water langs je heen stroomt. maar naast de zichtbare en vaak nadelige effecten van verkalkt water proef je het ook. Het water smaakt lichter, de koffie smaakt beter en je verbruikt minder zeep om een sopje klaar te maken. 

Een kalkvrije badkamer, geen kalkresten meer op de douchewand, en een streeploos opdrogende ruit. Dit zijn zaken die realiteit zijn met kalkvrij water. Is dit niet herkenbaar? Dan kun je er zeker van zijn dat je hard water door de leidingen hebt stromen en dat er verkalking optreedt.

Hoe hard is mijn water in Emmen?

Dat hangt uiteraard af van waar je woont en kan iets verschillen per wijk, gemiddeld ligt de waterhardheid in Emmen op 7,11 dH°. De waterhardheid ligt dus onder het landelijk gemiddelde, toch is er nog voldoende ruimte om de hardheid verder naar beneden te brengen.   

De waterhardheid kan je opvragen bij de water aanbieder WMD Mocht deze indicatie niet voldoende zijn, is het uiteraard mogelijk om de waterhardheid zelf te meten. Alles lezen over het meten en testen van je drinkwater? Lees dan ons artikel hierover.

Wat is de ideale waterhardheid in Emmen?

Ideal is een begrip wat voor iedereen net wat zal verschillen. Toch kunnen we ervan uitgaan dat de mens van minder schoonmaken houdt, een fris uitziende badkamer, langer meegaande water apparatuur en een zachte douche-ervaring onder de douche. Dan mag je ervan uitgaan dat de waterhardheid idealiter op 0 dH° kan worden ingesteld.

Kalkaanslag verminderen in Emmen

Enthousiast geworden voor het omzetten van je harde water naar het heerlijke zachte 0 dH° water? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze waterbehandeling 

De beste waterontharder in Tilburg?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *