Waar blijft het kalk bij een waterontharder

Deze vraag krijgen wij uiteraard vaak te horen. Het korte antwoord op deze vraag is dat het kalk verdwijnt via de afvoer. In dit artikel lees je alles over de kalk afvoer van de waterontharder.

Hoe werkt de waterontharder?

Een waterontharder kan op verschillende manieren werken. Een van deze manieren is op ionen basis. Deze manier van ontharden is 100% doeltreffend. Dit 100% kalkvrij water komt doordat het verkalkte water door een harscilinder gaat. Deze hars korrels in de harscilinder houden het kalk vast en doen dit net zolang tot we een zout water mengsel toevoegen aan dit vat.

Het kalk verdwijnt via de afvoer

In deze stapt komt het kalk dan ook weer vrij en wordt via een afvoerleiding vanuit de ontharder via de afvoer weggespoeld de woning uit. Hierdoor ben je definitief van kalk af in de woning. Het kalk verdwijnt dus uit de ontharder via de afvoer en blijft dus niet in het leiding water.

Waar blijft het zout bij een waterontharder?

Zoals kort hierboven aangehaald is om het kalk definitief te verwijderen een zoutwater mengsel nodig. Dit zout wordt opgeslagen in het zoutvat of ook wel pekelvat genoemd.

De pekelwater wordt tijdens het spoelproces gebruikt voor de spoeling van de harskern en dit spoelwater verdwijnt net zoals het kalk netjes via de afvoerleiding uit de woning en komt niet terecht in je drinkwater.

Moet een waterontharder worden aangesloten op een afvoer?

Een waterontharder op ionene basis heeft een afvoer nodig. Dit komt zoals gezegd door het spoelwater wat zijn weg uit de woning vindt door middels de afvoerleiding. Een afvoerleiding is dus echt noodzakelijk en het is zeker niet aan te raden om het spoelwater weg te laten lopen in de kruipruimte of in een tuiltje.

De beste waterontharder in Tilburg?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *