Een magneet ontharder werkt niet! – Weten waarom?

Een magneet ontharder werkt niet

Een magneet waterontharder, werken deze nu echt of is het te mooi om waard te zijn? Een magneet ontharder is erg goedkoop, makkelijk te installeren en claimt je te verlossen van kalk. Dat is een win, win, win situatie, de praktijk vertelt ons echter anders.

Het korte antwoord op de vraag: werkt een magneet ontharder? Is dan ook nee!  Een magneet ontharder mag zich juridisch gezien ook helemaal geen waterontharder noemen. De werking van de magneet is ook nooit volledig vastgesteld en vaak levert een magneet ontharder een tijdelijk gewenst effect op. Als snel na installatie zullen de oude kalk problemen zich weer voordoen.

Wat zou een magneet ontharder moeten doen?

Volgens de verschillende fabrikanten van magneet ontharders zouden de magneten het waterleidingnetwerk in je huis moeten voorzien van minder kalkrijk water. Dit moet leiden tot een verminderde kalkafzet. Daarnaast zou de magneet ontharder binnen 3 tot 6 maanden bestaande kalkaanslag moeten verwijderen.

Concluderend stellen de fabrikanten dan ook dat de magneet ontharders een erg effectieve en goedkope manier zijn om af te komen van kalkaanslag en kalk in het water.

Wat kost een magneet ontharder?

Een magneet ontharder kost in Nederland tussen de €17,- & €200,- per magneet. Voorbeelden hiervan zijn de Amfa 400 magneet ontharder, Alpenwater Pro & de Magiko. Deze modellen zijn vele malen goedkoper dan een echte waterontharder op ionen basis. De verschillen in prijzen tussen de magneten komen onder meer door de geclaimde sterkte van de magneet, het merk en het verkoopkanaal.

Voor de installatie van een magneet ontharder zijn ook geen extra kosten nodig, vaak zijn de magneten gemakkelijk om een waterleiding heen te klemmen en is de magneet in enkele minuten geplaatst.

Werkt een magneet ontharder?

Een magneet ontharder heeft geen wetenschappelijk bewezen werking, meerder onderzoeken wijzen uit dat de magneet ontharders niet de geclaimde resultaten leveren. Ook zijn Wanneer je zoek op Radar of Kassa, zul je legio aan berichten tegenkomen van gebruikers die het hebben geprobeerd maar een ieder aanraden om absoluut geen magneet ontharder aan te schaffen. Ondanks dat Nederlanders graag goedkoop uit zijn ben je met de aankoop van een magneet ontharder niet echt van kalk af in je drinkwater maar voornamelijk een dief van je eigen portemonnee.

Een wel werkende waterontharder?

Een waterontharder op Ionen basis werkt altijd en brengt het water naar 0 dH°. Neem vrijblijvend contact op met een van onze waterbehandeling specialisten en zij helpen je graag mee met het zoeken naar de beste waterontharder voor jouw situatie!

De goedkoopste waterontharder die werkt?

WTR Ceramic premium waterontharder met 15l blauwe hars fles, de ontharder staat in opstelling met zowel een klein als een groot zoutvat.

Enthousiast geworden voor het omzetten van je harde water naar het heerlijke zachte 0 dH° water? Dit met een werkende ontharder? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze waterbehandeling

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *