Waterontharder Installeren | #1 in Goedkope Waterontharders | WTR

Waterontharder installeren: Hoe installeer ik een waterontkalker?

Het installeren van een waterontharder is door een installateur meestal een klus van circa 2 uur werk.

Het is een relatief eenvoudige installatie, namelijk een bestaande waterleiding doorzagen en middels twee koppelingen hier de ontharder weer op aansluiten. Vervolgens een tussenstuk plaatsen op het riool en daar de afvoer van de ontharder op aansluiten. Dit is hetzelfde principe als bijvoorbeeld een afvoerbuis van een wasmachine. Als laatste de stekker in het stopcontact en de ontharder instellen.

Een handige doe-het-zelver kan deze klus ook prima zelfstandig uitvoeren.


Waterontharder aansluiten​? Download hier de waterontharder handleiding

Ga je zelf de installatie verrichten? Dan zijn alle installatiehandleidingen hieronder te vinden.

Na het klikken op de downloads button, zal er een nieuw tabblad worden geopend met de gebruikershandleiding van onze waterontharders en de installatiehandleiding van de waterontkalkers

WATERONTHARDER HANDLEIDING DOWNLOADEN

Waar plaats je de waterontharder?​

Een waterontharder kan op meerdere plekken neergezet worden. Dit is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Genoeg ruimte
  • Toegankelijkheid
  • Is er een rioolaansluiting
  • Is de plek vorstvrij
  • Is er stroomaansluiting
  • Zit je dicht bij de hoofdwaterleiding

Het is bijvoorbeeld goed mogelijk om de waterontharder in de keuken te plaatsen onder de kraan van de wasbak. Het nadeel hieraan is dat je op deze manier alleen het kraanwater in de keuken kalkvrij hebt. Ons advies is daarom om de ontharder zo dicht mogelijk bij de aansluiting van het waternet te plaatsen, zodat al het water van de waterleidingmaatschappij ontkalkt wordt.

Een goede plek kan in de buurt van de meterkast zijn of bijvoorbeeld de kruipruimte. In het laatste geval adviseren we wel om er rekening mee te houden dat je gemakkelijk het zoutreservoir bij kunt vullen, zonder dat je zelf fysiek de kruipruimte in moet.

IK WIL GRAAG EEN MAATWERK ADVIES VOOR PLAATSING

Waterontharder installeren: waar te plaatsen?

Een waterontharder installeren kan veel voordelen bieden, zowel voor uw leidingen en apparaten als voor uw persoonlijke welzijn. Als u last heeft van kalkaanslag, de levensduur van uw apparaten wilt verlengen, uw huid en haar wilt verbeteren of de smaak van uw drinkwater wilt verbeteren, is het misschien tijd om een waterontharder te overwegen.

Bij het installeren van een waterontharder is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte beschikbaar is voor de waterontharder, zodat deze goed kan functioneren. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte is om het toestel te plaatsen en eventuele onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

Toegankelijkheid en rioolaansluiting

Plaats de waterontharder op een plek die gemakkelijk toegankelijk is. Dit maakt het eenvoudiger om het apparaat in te stellen, te controleren en indien nodig bij te vullen met zout.

Houd er rekening mee dat de waterontharder niet te dicht bij een warmtebron mag worden geplaatst, omdat dit de werking van het apparaat kan beïnvloeden. Zorg er ook voor dat de waterontharder waterpas staat om optimale prestaties te garanderen.

Controleer of er een rioolaansluiting in de buurt van de gekozen locatie is. De waterontharder zal tijdens het regeneratieproces water afvoeren naar het riool. Zorg er ook voor dat de gekozen locatie vorstvrij is. Als de waterontharder bevriest, kan dit ernstige schade veroorzaken aan het systeem. Kies dus een plek waar de temperatuur altijd boven het vriespunt blijft. Voor vragen of een advies op maat kunt u altijd contact met ons opnemen!

Stroomaansluiting en de nabijheid van de hoofdwaterleiding

Een waterontharder heeft elektriciteit nodig om te kunnen functioneren. Zorg ervoor dat er een stroomaansluiting in de buurt van de gekozen locatie is.

Als laatste is het raadzaam om de waterontharder zo dicht mogelijk bij de hoofdwaterleiding te plaatsen. Dit minimaliseert de afstand die het water moet afleggen voordat het wordt onthard, wat resulteert in efficiëntere filtratie en een betere werking van het systeem.

Waterontharder installeren in de meterkast

De meest gebruikelijke plek voor een waterontharder is de meterkast. Dit is het centrale punt in huis waar alle leidingen samenkomen. Het biedt gemakkelijk toegang tot de wateraansluiting en zorgt ervoor dat het hele huis wordt voorzien van zacht water.

Kan ik de waterontharder ook ergens anders dan in de meterkast plaatsen?
Ja, in principe kunt u de waterontharder op andere locaties plaatsen, zolang er maar rekening wordt gehouden met de genoemde factoren.

Heeft u hulp nodig bij het plaatsen van uw waterontharder op de juiste locatie? Neem dan contact met ons op en onze deskundige installateurs helpen u graag. Als er bijvoorbeeld geen rioolaansluiting beschikbaar is in de buurt van de gekozen locatie, kunnen onze installateurs u helpen bij het vinden van een geschikte oplossing voor het afvoeren van het regeneratiewater.

Zelf een waterontharder installeren

De installatie van een waterontharder is over het algemeen eenvoudig en kan binnen ongeveer twee uur worden voltooid. Dit proces lijkt op het aansluiten van een afvoerbuis voor een wasmachine.

Bent u handig en wilt u zelf de waterontharder installeren? Met de juiste tools en de instructies in de handleidingen en instructies worden gegeven, moet het geen probleem zijn om uw eigen waterontharder te installeren. Het is echter belangrijk op te merken dat fouten in de installatie, problemen in de werking van de waterontharder kunnen veroorzaken.

Een ervaren installateur kan de installatie snel en efficiënt uitvoeren, zodat u zorgeloos van de voordelen van zacht water kunt genieten zonder gedoe. Zoekt u iets om uw water te filteren, maar weet u nog niet precies welke? Kijk dan eens bij onze waterfilters of osmose apparaten!