Waterhardheid in Utrecht | Goedkopewaterontharders

Waterhardheid Utrecht

Benieuwd naar de waterhardheid Utrecht? Waterhardheid verwijst naar de concentratie van mineralen, voornamelijk calcium en magnesium in het water. Deze mineralen komen van nature voor in het leidingwater dat door uw huis stroomt. Het weten van de waterhardheid bij u thuis is belangrijk omdat het invloed kan hebben op de kwaliteit van uw dagelijkse watergebruik, zoals douchen, wassen en schoonmaken. Het kan ook van invloed zijn op huishoudelijke apparaten en zelfs de gezondheid van uw huid en haar.

De waterhardheid Utrecht

De waterhardheid Utrecht staat bekend om de ​​gemiddelde waterhardheid. Deskundigen classificeren waterhardheid Utrecht op basis van de aanwezige mineralen in het water. In Utrecht kunnen we een calcium- en magnesiumgehalte tussen de 12 en 16 °dH (Duitse graden Hardheid) verwachten. Natuurlijk kan deze schaal variëren afhankelijk van de exacte locatie in Utrecht. 

Het is altijd een goed idee om specifieke gegevens bij de hand te hebben met betrekking tot de waterhardheid in uw buurt. Als u echt wilt weten wat voor water er bij u uit de kraan komt moet u zelf de waterhardheid thuis (laten) testen. Er zijn handige en eenvoudige testkits waarmee u binnen enkele minuten de hardheid van uw leidingwater weet.

Hoe wordt waterhardheid gemeten?

Waterhardheid wordt gemeten in graden Duitse hardheid (°dH) of millimol per liter (mmol/l). Deze maateenheden geven de concentratie van calcium- en magnesiumionen in het water weer. Hoe hoger het aantal graden dH of mmol/l, hoe harder het water is. Waterhardheid kan worden bepaald door middel van een eenvoudige test kit die verkrijgbaar is bij de meeste bouwmarkten. Deze testkit bevat reagentia die van kleur veranderen afhankelijk van de concentratie van calcium- en magnesiumionen in het water. Door een paar druppels water aan de reagentia toe te voegen, kunt u de hardheid van uw water meten.

Gevolgen van waterhardheid Utrecht

De aanwezigheid van hard water heeft verschillende consequenties voor uw huishouden. Een daarvan is kalkaanslag, een hardnekkig probleem dat ontstaat wanneer de mineralen in het water zich ophopen op oppervlakken zoals douchewanden, kranen en glazen. Deze kalkaanslag kan moeilijk te verwijderen zijn en geeft een onaantrekkelijke uitstraling aan uw sanitair. 

Wist u dat hard water ook invloed kan hebben op de levensduur van uw huishoudelijke apparaten, zoals waterkokers en wasmachines? De afzetting van kalk in deze apparaten kan leiden tot een verminderde werking, kortere levensduur en hoger energieverbruik. 

Last van uw huid en haar door té hard water?

De waterhardheid in Utrecht kan ook invloed hebben op uw huid en haar. Hard water kan de natuurlijke oliën van uw huid verwijderen en deze droog en jeukerig achterlaten. Dit kan vooral problematisch zijn voor mensen met een gevoelige huid of aandoeningen zoals eczeem. Bovendien kan hard water uw haar dof en moeilijk beheersbaar maken. De minerale afzettingen kunnen zich ophopen op het haar, wat kan leiden tot klitten en breken van het haar. 

Een keramisch waterontharder installeren in Utrecht

Er zijn verschillende soorten waterontharders op de markt, maar een keramische waterontharder met onthardingszout is een populaire keuze. Deze waterontharder maakt gebruik van een keramisch filter om mineralen uit het water te zeven. Het filtermateriaal is zeer duurzaam en gaat lang mee. Daarnaast is deze waterontharder gemakkelijk te onderhouden en te installeren. Het gebruik van onthardingszout geeft deze waterontharder een extra boost. Het zout helpt bij het verwijderen van de opgebouwde mineralen in het filter, zodat de waterontharder optimaal blijft werken. 

De keramische waterontharder helpt de vorming van kalkaanslag op uw apparaten en sanitair te verminderen. Dit betekent dat u minder tijd en moeite hoeft te besteden aan het schoonmaken van kalkaanslag. 

Het gebruik van zacht water is beter voor uw huid en haar

Het kan helpen om uitdroging te voorkomen en uw huid en haar gezonder en glanzender te maken. Door een keramische waterontharder te gebruiken, verlengt u de levensduur van deze apparaten doordat de vorming van kalkaanslag wordt verminderd. Het gebruik van een keramische waterontharder met onthardingszout is milieuvriendelijk. U gebruikt minder chemische reinigingsmiddelen. Zo bespaart u geld én denkt u aan het milieu.

Reverse osmose waterzuiveraar

Een reverse osmose waterzuiveraar is ook een type waterontharder, maar werkt op een andere manier. Het maakt gebruik van membraanfiltratie om ongewenste stoffen zoals chemicaliën, bacteriën en mineralen uit het water te verwijderen. Door water onder hoge druk door een fijn membraan te persen, wordt alleen puur water doorgelaten, terwijl de rest achterblijft. 

Een reverse osmose waterzuiveraar heeft ook zijn voordelen. Het zorgt voor zeer zacht water zonder enige kalkaanslag. Daarnaast verwijdert het ook andere ongewenste stoffen, zoals chemicaliën en bacteriën, waardoor het water nog veiliger wordt om te drinken en te gebruiken. Een bijkomend voordeel is dat het water een betere smaak kan hebben. Meer weten over waterhardheid Utrecht? Neem gerust eens contact met ons op, óf bekijk ons assortiment online.