Wat is de waterhardheid in Leeuwarden?

waterhardheid in Leeuwarden
Bron: Wikipedia

Hoe weet ik of ik hard water heb?

Ook wij begrijpen heel goed dat het verschil tussen hard en zacht water langs je heen stroomt. Maar naast de zichtbare en vaak nadelige effecten van verkalkt water, proef je het ook. Het water smaakt lichter, de koffie smaakt beter en je verbruikt minder zeep om een sopje klaar te maken. 

Een kalkvrije badkamer, geen kalkresten meer op de douchewand, en een streeploos opdrogende ruit. Dit zijn zaken die realiteit zijn met kalkvrij water. Is dit niet herkenbaar? Dan kun je er zeker van zijn dat je hard water door de leidingen hebt stromen en dat er verkalking optreedt.

Hoe hard is mijn water in Leeuwarden?

Dat hangt uiteraard af van waar je woont en kan iets verschillen per wijk; gemiddeld ligt de waterhardheid in Leeuwarden op 7,5 dH°. De waterhardheid ligt dus onder het landelijk gemiddelde, toch is er nog voldoende ruimte om de hardheid verder naar beneden te brengen.   
De waterhardheid kan je opvragen bij de water aanbieder Vitens. Mocht deze indicatie niet voldoende zijn, dan is het uiteraard mogelijk om de waterhardheid zelf te meten. Alles lezen over het meten en testen van je drinkwater? Lees dan ons artikel hierover.

Wat is de ideale waterhardheid in Leeuwarden?

Ideaal is een begrip wat voor iedereen net wat zal verschillen. Toch kunnen we ervan uitgaan dat de mens houdt van minder schoonmaken, een fris uitziende badkamer, langer meegaande water apparatuur en een zachte douche-ervaring onder de douche. Dan mag je ervan uitgaan dat de waterhardheid idealiter op 0 dH° kan worden ingesteld.

Waterhardheid verlagen in Leeuwarden?

WTR Ceramic premium waterontharder met 15l blauwe hars fles, de ontharder staat in opstelling met zowel een klein als een groot zoutvat.

Enthousiast geworden voor het omzetten van je harde water naar het heerlijke zachte 0 dH° water? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze waterbehandeling

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *